Sivut

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Paljon asiaa!

Moikka! Mennään suoraan asiaan. Nyt tämä blogi on pitänyt vähän taukoa kiireidin yms. takia.
Toukokuu: Tuli loppukuusta kaikki kokeet yms. koulussa ja niihin panostin ja keken kanssa vaan taivuteltii ravissa enimmäksee. Kerran taijettii esteitteki parii eksyy.

Kesäkuu: Ensimmäisen viikon elelin leireilemässä. Sieltä palailtuani otettiin ihan rentoa ratsastelua. Sitten eräänä perjantaina otimme yhteiskuvia ponien kanssa. Loppu kuusta aloimme jo pieniä pätkiä laukkaa harjoittelemaan.




Heinäkuu: Alkukuusta vain keskityimme laukkoihin. Oikea laukka oli Kekelle vaikea ja siitä seurasi vain vääriälaukkoja. Parin viikon treenauksen jälkeen mentiin jo kunnollista oikeaalaukkaa, vaikka välillä vääräkin laukka nousi. Suurin kehitys tänä kesänä tapahtui minun ja Keken kohdalla heinäkuussa. Heinäkuussa nuo estehyppely jäivät (niin kin kesäkuussakin).


Elokuu: Alkoikin aika mukavasti. Poni toimi tosi kivasti kentällä ja pari kertaa loppu käynnit käpsyteltiin Radalla pariin otteeseen. Taisin huomata että ponista on tullu tän kesän aikan myös paljon rohkeempi. Sitten päätin 7.8-15 mennä ekaa kertaa laukkaa radalle! Ekan suoran poni meni tosi nätisti. Toisella kerralla päästin menee vähä kovempaa tempoo ja mitäs siitä seura? Poni tietenkin sai sellasen älyn väläyksen et aletaapa vähä temppuilee. Keke veti jotain n. 5 suurta pukkii ja ratsastaja tietenki päättää mätkähtää penkkaa... Keke vielä kiersi ojan kautta. Lähellä oli ponin kaatuminenkin. onneksi selvittiin vähemmin vammoin itse sain yhden vaivaisen mustelman ja poni selvisi vaurioitta. No siitä taas opittiin jotain. Sitten aloimme taas sitä kouluratsastusta hiomaan. Sitten sain taas "mahtavan" älyn väläyksen. Eli pari estettä olikin jo valmiina kentällä ja päätin yritää hypätä jotain pientä. Aloitimme vain pienellä puomi "tornilla" Jonka jälkeen nostimme aina vähän kerrassa. Sitten Silja ehdotti, että koittaisimme hypätä uuden esteennätuksen rikki ja sitten koitimme sitä ja Keke hyppäsi sen kuin jonkun puomin! Eli uusi ennätyksemme on virallisesti 50cm (ennen oli joku 30-40cm ristikko). Kyllä siitä ponista vielä johonkin on! Sitten pakersimme taas vähänk oulua jonka jälkeen hyppäsimme uudestaan. Silloin poni ei oikein jaksanut keskittyä, joten se treeni meni miten meni.






~Siiri~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti